Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gårdstomten
Isbn: 978-91-8077-669-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Gårdstomten

Jakob, Idriz och Roya är bästa vänner. De brukar alltid ses på 4H-gården för att rida och berätta spökhistorier. En kväll berättat Jakob om ett gammalt stall för länge sedan där det fanns ett mystiskt väsen, en liten gubbe som skötte om gården och hästarna - en gårdstomte. Om någon slarvade blev han arg och skadade den som inte tog hand om hästarna. Gårdstomten kunde till och med ha ihjäl dem som inte behandlade djuren väl.

När det händer mystiska saker på Bäckby blir Idriz misstänksam, och rädd. Vem är det som borstar och ryktar hans älsklingshäst Granit? Har den nya gubben som jobbar i stallet med det att göra? Han kan dyka upp var som helst och försvinna på ett ögonblick. Är han en gårdstomte eller är han bara en helt vanlig, sur gubbe?

Gårdstomten är den andra spännande delen om kompisarna Jakob, Idriz och Roya på Bäckbys 4H-gård. Precis som i den första boken Bäckahästen möter de tre vännerna ett mystiskt väsen, den här gången är det en gårdstomte.

Angelica Öhrn debuterade 2017 med ungdomsromanen Anton och Teitur som nominerades till Sveriges Författarförbunds debutantpris Slangbellan. Sedan dess har hon kommit ut med en rad barn- och ungdomsböcker. Andrea Femerstrand är illustratör och concept artist sedan över tio år tillbaka och har gjort bilder till ett flertal barnböcker.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone