Jump to content
Cover for Mot kollapsens hjärta : Om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott
Isbn: 978-91-7945-224-7
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Society & Culture Science Economics & Business
Accessible since: May 2024

E-book

Mot kollapsens hjärta : Om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

Alla pratar om klimathotet. Men bakom klimatkrisen hotar en annan, mycket mer närliggande kris - tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott. Den här boken handlar om att det är dit vi är på väg, i accelererande hastighet.

Men är det verkligen möjligt? Följer inte civilisationen en nästan mänsklig åldrandeprocess, med tillväxt, mognad och borttynande? Kan den verkligen slockna lika plötsligt som ett bortglömt, nyfött barn på en förlossningsklinik?

I en nervig jakt på svar gräver sig Jonathan Jeppsson allt djupare ner mot kollapsens innersta väsen. En omvälvande rapport påstår att vi är så nära att det till och med finns ett årtal: 2040. Spåren han finner leder tillbaka till 70-talet och barndomens dolda orsakssamband.

Vad är det för skuld som gömts undan? Varför ligger ett barn i fel grav? Och finns det ett hjärta som fortfarande slår?

"Mot kollapsens hjärta" är en hisnande berättelse om vad som väntar oss när den civilisation vi känner bryter samman. Och vad som krävs av oss för att upprätthålla värdigheten i en helt annan värld.

"Ärendet är just att i egenskap av journalist granska systemet - att, som han skriver, inte kapitulera inför frågans komplexitet. Det lyckas han med, inte bara på grund av sin djuplodande kunskap, utan också tack vare den lätta och precisa prosan; utflykterna till barndomens landskap är lika enkelt och osentimentalt presenterade som hjärncellsdata och begrepp som exponentialfunktion. Efteråt lämnas man omsluten av kollapsens mörker, men med känslan av att ha fått en ny typ av mörkerseende: man kan nu skönja konturerna av hur allting hänger ihop. Det är ingen vacker syn, likväl är den helt och hållet livsavgörande. Helhetsbetyg: 5 av 5." BTJ, Linda BoodhLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone