Jump to content
Cover for Regelriket
Isbn: 978-91-2718-550-0
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: April 2024

E-book

Regelriket

Regelriketär ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.
De regler som titeln syftar på återkommer på olika sätt i alla dessa berättelser. Där finns de regler som människor skapar för varandra och där finns de regler som människan skapar för sig själv för att överleva.

Ola Nilsson har bland annat mottagit Norrlands litteraturpris för romanenHundarna och Svenska Dagbladets litteraturpris för romanenIsidor och Paula och hans böcker har översatts till ett flertal språk.

“Jag tog till mig berättelserna som ett evangelium även om jag aldrig kunde leva upp till deras stränga levnadsregler. Jag tyckte att dessa regler verkade vara helt nödvändiga för att uthärda skönheten samtidigt som jag hela tiden hade en vag, gnagande känsla av att reglerna kanske egentligen fanns till, inte för att uthärda utan för att frammana skönheten eller kanske faktiskt skapa den. Tanken på det sistnämnda tillintetgjorde mig, för jag kunde inte, hur mycket jag än ville, följa dem.”Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone