Jump to content
Cover for Vinet brinner
Isbn: 978-95-2333-541-7
Publisher: Förlaget M
Category:
Novels Humour
Accessible since: April 2024

E-book

Vinet brinner

I flera generationer har Luigi Bacerottis förfäder odlat sina berömda falanghinaviner i Kampanien. Nu bränner den allt obarmhärtigare italienska solen sönder vinrankorna, och Bacerotti flyttar till Finland, där klimatet blivit optimalt för vinodling.

Men alla uppskattar inte de nya vinsorterna Borgå Bordeaux och Soave Sjundeå. Nationalisterna i föreningen Finsk Jord i Finska Händer vill köra iväg de inflyttade odlarna och skyr inga medel i sin kamp. När en större vapenlast avslöjas inser polisen att det är allvar. Bland de misstänkta finns också den allt mera militanta miljörörelsen med sin hemlighetsfulla ledare Bella Ranta, och antivaccinrörelsen som vägrar sprutor trots att coronapandemin tagit ny fart.

Burt Kobbat bjuder representanter för extremrörelserna till sin TV-show i hopp om att kunna medla, men inser sitt misstag när han plötsligt står i centrum för en mordutredning.

Vinet Brinner är Staffan Bruuns tolfte humordeckare om Burt Kobbat efter debuten 1992 med Club Domina. Journalisten Burt Kobbat är ett slags medelålders Tintin, som under åren bland annat letat rätt på försvunna Beatles-inspelningar och löst många mystiska dödsfall.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone