Jump to content
Cover for Kristallpalatset
Isbn: 978-91-2717-699-7
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: March 2024

E-book

Kristallpalatset

En bister vinterdag anländer den artonåriga Harriet Blom till den gamla gården Vändesta, ett hem för unga gravida kvinnor. Här ska hon tillbringa de närmaste månaderna, avskuren från omvärlden och sammanförd med andra unga flickor som liksom hon brottas med frågan, behålla barnet eller lämna det ifrån sig?

Det är tidigt sextiotal, bara några år före ungdomsrevolten, p-pillret och den fria sexualiteten. Samhållet står och väger, men att vara ung, gravid och ogift ses ännu med oblida ögon.

Under den evighetslånga vintern konfronteras Harriet med en rad människor: den upproriska italienskan Sylvia som snabbt blir Harriets förtrogna, den åldrande föreståndarinnan Inez, barnsköterskan Beth med sin förkvävda livslängtan. Medan snön faller och faller sluter sig mödrahemmets stränga regelverk kring dem alla.

Kristallpalatsetär en gripande roman om att vara kvinna i en brytningstid, om att snabbt tvingas bli vuxen och tvingas fatta livsavgörande beslut – en roman fylld av tidsatmosfär, skriven med stark gestaltande kraft och språklig lyster.

”En av Sveriges mest intressanta författare”
Berlingske

”Läs Madeleine Hessérus också för språkets skull! Det är koncist, laddat och poetiskt.”
SvD

Madeleine Hessérus har sedan debuten 1997 skrivit dramatik, novellsamlingar och romanernaTill Isola,Staden utan kvinnor ochElefantens fot. Hennes böcker har lovordats av kritiker och romanerna har översatts till flera språk.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone