Jump to content
Cover for Andas
Isbn: 978-91-7719-194-0
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Novels
Accessible since: November 2023
Narrator: Mimmi Kandler
Length: 12 hours 55 minutes

Audiobook

Andas

En trollbindande roman om kärlekens pris.

Michaela och hennes man har flyttat till det vackra men karga New Mexico för att arbeta vid ett framstående akademiskt institut. Men makarnas nya liv förvandlas snart till en mardröm när Gerard drabbas av en dödlig sjukdom. Endast trettiosju år gammal står Michaela inför den skrämmande utsikten att bli änka och förlora Gerard, vars identitet i hög grad har format hennes egen.

Hon tar desperat hand om sin make under hans sista dagar. Samtidigt inser hon att hennes kärlek, hur stark och osjälvisk den än är, inte kan rädda honom och att hans död går bortom hennes fattningsförmåga. En kärlek som vägrar att ge upp vid döden – är det en välsignelse eller en förbannelse som måste drivas ut?

Andas är en intimt skildrad kärlekshistoria, men också en skräckhistoria rotad i det verkliga livet. Det är en roman om kärlek och sorg – och om det kaos som uppstår när den man älskar tas ifrån en.


***

JOYCE CAROL OATES, född 1938 i staten New York, är en av USA:s verkligt betydande för­fattare. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik. Framför allt inom prosan har Oates utmärkt sig som en av de största inom den samtida litteraturen. Mitt liv som råtta (2019) samt Barnvakten (2023) blev båda nominerade till Årets Bok. Hon är även den första mottagaren av Bokmässans pris Sjöjunfrun (2024).

***

”Andas är som en feberdröm, en allegori över sorg när den känns som mest. /.../ Slutet är magnifikt – överraskande och oundvikligt på samma gång.”
New York Times


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone