Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vildliljan
Isbn: 978-91-7719-180-3
Förlag: HarperCollins Nordic
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2023
Uppläsare: Sofia Berntson
Length: 8 timmar 11 minuter

Ljudbok

Vildliljan

Våren 1945. Kriget rasar i Europa. Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg, som känner en stark drivkraft att göra allt hon kan för att hjälpa sina medmänniskor.

Väl i lägren får Sonja kämpa hårt för att hålla känslorna i schack, och vid sin sida finner hon tröst i den danska läkaren Frederik. Kärleken som växer när de arbetar tillsammans mot tyskarna stärker henne, men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel.

I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet kring vad som egentligen hände Sonja och Gunnar. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.

“Berättelsens spänning och oförutsägbarhet hugger tag i läsaren.” Marie-Helene Klementsson, BTJ-häftet, om Tornsvalan

“Något utöver det vanliga. Rafflande, spännande, hemligheter och mystik, intressant historia och helt enkelt en riktig bladvändare.” @Carinas_bokhylla om Fiendevän

Sara H. Olsson (f. 1979) är bokförläggaren som började skriva, och som nu har en karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Sara har skrivit alltifrån lättsam feelgood till historiska romaner. Vildliljan är den tredje fristående boken i hyllade Ellingeserien.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone