Jump to content
Cover for Den sista avrättningen
Isbn: 978-91-7949-601-2
Publisher: Vilja förlag
Category:
For emergent readers
Accessible since: February 2023
Narrator: Patrik Hont
Length: 53 minutes

Audiobook

Den sista avrättningen

Det är en mörk och kall morgon i november 1910. Tidigare samma år har Johan Alfred Andersson Ander begått ett brutalt rånmord. Han är dömd till döden, och den här morgonen ska han avrättas. Det kommer att bli den sista avrättningen i Sverige. Men vem var Ander? Och vad drev honom att begå det fruktansvärda brottet?

True crime är en genre som stadigt ökar i popularitet och nu introducerar Vilja förlag en serie berättelser baserade på verkliga svenska kriminalfall, från 1900-talets början till sent 1980-tal. Den sista avrättningen är första delen i serien. Fredrik Hardenborg skriver spännande och inlevelsefullt och ger läsaren en bit svensk brottshistoria. Fredrik Hardenborg har skrivit ett flertal ungdomsromaner, och han har också skrivit spänningsserier för Storytel Originals. På Nypon förlag har han gett ut serien om Novaoch Dante, som han har skrivit tillsammans med sin dotter Maja Hardenborg.

Brottsstycken – Den sista avrättningen publicerades i original hos Storytel Originals.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, och de har alltid ett lättare språk och ettinnehåll anpassat för en vuxen läsare

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone