Jump to content
Cover for Älgkronan
Isbn: 978-91-8063-339-0
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2023
Narrator: Viktoria Flodström
Length: 13 hours 33 minutes

Audiobook

Älgkronan

Fjärde boken i Örbyhusserien

»Stämningsfulla miljöer och spännande intrig. Aline Lilja Gladh ger oss sin egen personliga variant av nordic noir och förtjänar ytterligare plats på den svenska deckarparnassen.« Betyg: 4 av 5 - Henric Ahlgren, BTJ

»En välskriven och underhållande skildring som oroar och dröjer kvar hos läsaren. Här har vi en intressant deckarförfattare som vi bör följa uppmärksamt i fortsättningen!« Lars-Erik Holm, DAST Magazine

»Spänning på oerhört hög nivå.« Betyg: 5 av 5 - Kustboktanten

»Så välskriven och annorlunda mot traditionella polisromaner. Jag slukade boken och önskar att fler vågade tänja på reglerna för hur deckare ska skrivas.« Betyg: 5 av 5 - Fantasy by Linda

Skotten från höstjakten viner i skogen. I sina gevärssikten ser två jägare att ett vildsvin äter på något. Det visar sig vara en människokropp - söndertrasad till oigenkännlighet.
Polisens utredning stagnerar när kommissarie Linus Karlberg är med om en allvarlig olycka. Och hans syster, konstnären Lo Karlberg, som redan tampas med en gnagande känsla av att något är fel, tappar fotfästet i tillvaron. Hon dras till Äppelgården, en fristad för unga kvinnor som hamnat på glid.
Samtidigt behöver gängpresidenten Conny och jägaren Eje gå till botten med sin gemensamma familjehistoria, både för att förstå sig själva och för att kunna närma sig mördaren och dennes motiv.
Älgkronan är den fjärde, fristående delen i Örbyhusserien. En spänningsroman om att bygga upp och bryta ned - och om hur mjölktänder kan väcka de döda till liv.

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. I den uppmärksammade Örbyhusserien skildrar hon mörka mysterier i sin barndoms miljöer.

»Med Älgkronan har Aline Lilja Gladh tagit det till en ny nivå och överträffat sig själv.« Bokiversum

»Ruskigt bra, man sugs in i berättelsen och läser med andan i halsen.« Midnattsord

»Aline Lilja Gladh är en av mina favoritförfattare.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone