Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skratta får du göra i Sibirien
Isbn: 978-91-8063-581-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Skratta får du göra i Sibirien

Polisman Simonsson, även kallad Simon, har återvänt till Sverige efter fyra år utomlands. Han har bara varit tillbaka i tjänst några veckor när han under ett besök på Gotland dras in i en märklig mordhärva. En sjuttioårig man på cykel blir ihjälkörd samma dag som en känd ung tv-producent skjuts till döds i sin bil. Gemensamt för dem är att båda är från Lettland och flydde till Sverige efter andra världskriget. Nästan femtio år efter flykten rivs gamla sår upp och historien vaknar till liv igen.
Skratta får du göra i Sibirien är Olle Hägers andra deckare om polismannen Simon, efter den hyllade Bandyspelaren som försvann i Gambia. Hägers humoristiska stil och intresse för historia skapar en överraskande bok, väl värd sin plats i den svenska deckarlitteraturen.

OLLE HÄGER [1935-2014] var en svensk dokumentärfilmare, tv-producent och författare. Tillsammans med kollegan Hans Villius skapade han hundratals folkkära tv-program och 1986 fick de Stora journalistpriset för programmet Svart på vitt. Häger skrev även ett antal populära böcker, de flesta historiska romaner men också flera humoristiska deckare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone