Jump to content
Cover for Babar och hans familj
Isbn: 978-91-8063-498-4
Publisher: Modernista
Category:
3-6 years Children's books
Accessible since: November 2022
Narrator: Lo Tamborini
Length: 17 minutes

Audiobook

Babar och hans familj

Fjärde boken om Babar

De klassiska barnböckerna om elefanten Babar skapades från början av Cécile de Brunhoff som en godnattsaga åt familjens två barn, Mathieu och Laurent.  Historien blev så populär att barnen bad sin pappa, konstnären Jean de Brunhoff, att illustrera den. Jean fortsatte sedan att skriva och illustrera ytterligare sex Babar-böcker som gjorde serien älskad världen över.
I Babar och hans familj (1938) väntar Babar och Céleste tillökning i familjen. Gissa om de blir förvånade när hela tre små elefanter kommer till världen? Pom, Flora och Alexander tar sina föräldrar med storm, men det är inte utan ansträngning man tar hand om tre barn. Som tur är hjälper alla deras vänner gärna till!
I svensk översättning av Ingrid Prytz.

JEAN DE BRUNHOFF [1889-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Med Babar och hans familj tillgängliggörs ett av 1900-talets stora barnboksförfattarskap på nytt, med de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone