Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Surrender: 40 låtar, en berättelse
Isbn: 978-91-7795-236-7
Förlag: Bokförlaget Polaris
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Surrender: 40 låtar, en berättelse

Bono, född Paul David Hewson, har fyllt arenor med U2 i över fyra decennier. Bandet har sålt mer än 170 miljoner album och erhållit 22 Grammys och mängder av andra priser. Surrender är en mäktig bok av en stridbar artist. Vi får ta del av Bonos livshistoria med utgångspunkt i fyrtio av U2:s låtar, en både uppriktig, bländande och rannsakande berättelse där inget ämne är för känsligt.

Ett av bokens huvudspår är hur U2 under fyra decennier utvecklades från ett garageband med punkattityd till det största rockbandet på planeten. Ett annat är hur Bono parallellt gör en annan resa, från deltidsaktivist till en fullblodig förkämpe för fattiga och aidssjuka. Bono ger även sin förklaring till varför U2 har lyckats hålla ihop under alla år, trots decennier av stora meningsskiljaktigheter, både personliga och kreativa. Vi får också ledtrådar till att bättre förstå innebörden av bandets mest populära och inflytelserika låtar.

Bono släpper in oss i både sitt yttre och inre liv, och ger oss fantastiska anekdoter om händelser och människor som stått vid hans sida, utmanat och format honom. Surrender är framför allt en kärleksförklaring till hans fru Ali, som han bjöd ut på en första dejt samma vecka som U2 repade för första gången. Alison Stewart är en aktiv medspelare i Bonos liv, hon hjälper honom att se vad som är värt att kämpa för och när det är tid att lägga ned vapnen.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone