Jump to content
Cover for I berget begravt
Isbn: 978-87-2837-109-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery Society & Culture True Crime
Accessible since: April 2022
Narrator: Håkan Julander
Length: 6 hours 28 minutes

Audiobook

I berget begravt

Martin Erikssons arbete i Kaptensgruvan i Malmberget är hårt, till och med livsfarligt. Detta blir han varse om när en kropp påträffas i gruvan, fastklämd mellan två malmblock. Kroppen tillhör Manfred Wallin, gruvarbetare och fackligt engagerad. Initialt tror man att Wallin dött till följd av en olycka, men polisöverkonstapel Allan Strömberg och lokaljournalisten Britta Lindh förstår snart att det rör sig om ett mord.

I berget begravt skildrar begynnelsen på en omfattande samhällsförändring, malmkroppen ligger som en kil under samhället och väcker frågor kring samhällets och invånarnas framtid. Det är en berättelse om den ekonomiska krisen på 1930-talet då industrin går på knäna och gruvbolagens attityd gentemot arbetarna hårdnar. Skildringen tar också plats i Malmberget i slutet av 1950-talet, i begynnelsen av den samhällsomvandling som i dag har ödelagt hela samhället. Peter Johanssons Malmberget är ett samhälle under påverkan av politiska och ekonomiska maktkamper som letar sig inpå livet.

Peter Johansson är en svensk författare och kriminaljournalist. År 2011 tilldelades han Svenska Carnegie Institutets journalistpris.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone