Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att vara vid filmen
Isbn: 978-91-8945-604-4
Förlag: Atrium Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Att vara vid filmen

Allan Ekelund (1918-2009) inledde sin bana som teaterskådespelare, men slumpen förde honom på 1940-talet in i filmens värld. Som regiassistent och med tiden legendarisk produktionsledare för närmare hundra filmer, kom han att arbeta nära sin tids främsta filmskapare, som Ingmar Bergman, Hasse Ekman och Vilgot Sjöman, och de flesta av landets stora film- och teaterskådespelare.

Här bjuds vi in till myllret bakom kulisserna på Filmstaden i Råsunda och en minnesresa genom svensk film- och kulturhistoria. Det långvariga samarbetet med Ingmar Bergman får särskilt stort utrymme när Ekelund redogör för sitt spännande och händelserika yrkesliv, men vid sidan av alla stjärnor ryms här även porträtt av mindre kända filmarbetare och skådespelare från svensk films storhetstid. Om alla dessa och mycket mer berättas öppet och underhållande i denna rikligt illustrerade bok med en stor mängd tidigare opublicerat bildmaterial.

Stig Björkman har skrivit förordet och för boken har det även gjorts intervjuer med kulturprofiler som minns Ekelund, alltifrån Harriet Andersson till Mats Ek.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone