Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Milda makter : om makt och makstrukturer i våra liv
Isbn: 978-87-2694-161-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Milda makter : om makt och makstrukturer i våra liv

'Milda makter är inte en bok om kvinnor och män. Däremot handlar den om hur olika kvinnor och män hanterar och ser på makt och verklighet. Uppfattar du världen som rätt och respekt, då är du troligen man. Uppfattar du den som omsorg och ansvar är du nästan säkert kvinna.'

Har du funderat över hur makt på olika sätt påverkar ditt liv och allas runt omkring dig? Kanske känner du dig rent av maktlös? Under en lång karriär, som resulterat i erfarenheter från flera olika samhällssektorer, har Birgitta Wistrand på nära håll kunnat studera maktens strukturer. De finns i hemmet, på arbetsplatsen och vid varje statlig instans, från kommun till region – och hela vägen upp till Rosenbad.

'Milda makter' är en djupgående skildring av ett ständigt aktuellt ämne, som påverkat mänskligheten sedan dess första stapplande steg. Samtida observationer varvas med historiska tillbakablickar, för att effektivt klargöra hur dagens maktutövande faktiskt ser ut, och varför.

Birgitta Wistrand, född 1939, är en svensk politiker och författare. År 1990 tilldelades hon utmärkelsen Årets Svenska Kvinna för grundandet av organisationen Positiva Sverige och 2006 disputerade hon i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone