Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Slukad av spelet
Isbn: 978-91-7987-683-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Slukad av spelet

Arvid sitter i källaren och spelar teve-spel. Plötsligt går strömmen, och allt blir svart. Men så dyker det upp lysande pilar på väggen, pilar som pekar mot dörren. När han öppnar den ligger en labyrint framför honom. Han känner igen miljön från sitt teve-spel, och tar några steg in. Det skulle han inte ha gjort ...

Slukad av spelet är senaste boken i serien Vilka monster!. Andra böcker i serien är Basket med varulvar, Natt på kyrkogården, Jagad av zombier och Monstret från träsket. Det är kusliga, hemska men också roliga böcker med härliga bilder i fyrfärg. Lite text och mycket bilder, som kompletterar varandra och gör böckerna extra lättlästa.

Boken är skriven av Benjamin Bird. Han är barnboksredaktör och författare från St. Paul, Minnesota. Han har skrivit böcker om flera av dagens populäraste figurer, exempelvis Batman, Superman, Wonder Woman, Scooby-Doo och Tom & Jerry.

Illustrationerna är gjorda av Patrycja Fabicka. Hon gillar magi, naturen och att hitta på historier. Allra helst gör hon gulliga och färgglada illustrationer – även under kalla vinterkvällar.

Bibliotekstjänst gav förra boken Monstret från träsket högsta betyg, och skrev så här: ”De slemmiga illustrationerna i gröna toner är på pricken fina och samverkar humoristiskt med den spännande berättelsen som framförs i en lite galghumoristisk ton av författaren John Sazaklis. Patrycja Fabickas illustrationer har stor charmfaktor.” (Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 17/21)

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone