Jump to content
Cover for B-laget
Isbn: 978-91-7945-722-8
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: January 2022
Narrator: Freddot Carlsson Andersson
Length: 3 hours 35 minutes

Audiobook

B-laget

Det här är det svåraste jag har skrivit. När jag utbildade mig till journalist såg jag framför mig hur jag skulle skriva om klimatförändringarna, om barns rätt till engagerade föräldrar, om den urspårade manligheten. Inte om min egen olycka.

Under två år har Freddot Carlsson­ Andersson en anpassad lönebi­dragsanställning i ett projekt om arbete och normbrytande funk­tionsvariationer. Samtidigt får han själv, som 46-­åring, sin andra NPF­-diagnos. Efter att under lång tid ha rört sig i små cirklar på ytterkanten av arbetsmarknaden, som en fluga under en taklampa, är han på väg att förvandlas till en evig praktikant. Han inser att det här finns en historia som måste berättas, mitt framför ögonen på honom. Trots att han som författa­re och journalist egentligen hade velat skriva något helt annat.

B-laget är en drabbande bok om hur det kan vara att leva med ADD och asperger, och om hur tillvaron försvåras för dem som inte passar in. Men också om att vara förälder och kollega. Utifrån en vårdag på arbetsplatsen varvas personliga betraktelser med forskning och populärkultur.

"Som recensent har jag läst många faktaböcker som berör AST, men ingen som på ett sådant här ingående sätt och med ett fantastiskt språk beskriver olika situationer både vad gäller svårigheter och ljuspunkter i tillvaron och med rikliga referenser till rapporter, forskning, litteratur och film. Det är svårt att göra denna briljanta bok rättvisa i en recension - den ska läsas! Rekommenderas varmt." BTJ, Katharina Jacobsson


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone