Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Attentatet mot Hitler
Isbn: 978-87-2811-790-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Humaniora
Tillgänglig sedan: november 2021
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 4 timmar 4 minuter

Ljudbok

Attentatet mot Hitler

Sex gånger försökte tyska officerare döda Hitler under hösten 1943 och sommaren 1944. Sprängmedel i personliga gåvor, attentatsmän beväpnade med handgranater och pistoler, ja till och med självmordsbombare med fickorna fulla av sprängmedel jagade Führern som otvivelaktigt uppfattade faran. Säkerhetsarrangemangen omkring nazistregimens ledare var därför enorma när officeren Claus von Stauffenberg i juli 1944 reste till Hitlers Führerbunker i Ostpreussen för att ta livet av först Adolf Hitler och sedan hela Tredje riket.

Claus von Stauffenberg var inte ensam; han var bara en bricka i en grupp adliga officererares plan för att störta nazisterna och sedan sluta en skonsam fred med britter, ryssar och amerikaner innan Tyskland lades helt i ruiner av de framstormande fienderna. Hur nära var det egentligen att lyckas?



Allt om Historia tar dig med på en banbrytande resa in i det förflutna, så att du kan delta i de största händelserna i historien. Gå tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra världskriget, vikarnas härjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia är för den som vill veta mer om de spännande och dramatiska händelser från det förflutna som präglat världen vi lever i idag.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone