Jump to content
Cover for Sonja Åkesson
Isbn: 978-87-2694-014-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: November 2021

E-book

Sonja Åkesson

Den 19 april år 1926 föds Sonja Åkesson i gotländska Buttle. Drygt fyrtio år senare möter hon för första gången Bengt Martin i en lägenhet på Rådmansgatan i Stockholm. Hon är poet och dramatiker, han är författare. Nybakade genombrott i en otacksam bransch och konstnärer in i själen. Det säger bara klick. Där och då blir de nära vänner, och ska så förbli, tills Sonja går bort i cancer år 1977. Flera årtionden senare är hennes verk lika aktuella som de var när hon levde.

I denna biografiska utgåva tar Bengt Martin med läsaren på en resa genom den folkkära poeten Sonja Åkessons liv. Han tar hjälp av hennes egna anteckningar, böcker och prosa, men också av tidningsartiklar och intervjuer med närstående. Bengts egna minnen av Sonja färgar det personliga berättandet och lämnar läsaren med starka intryck som består. 'Det här är inte en biografi i traditionell mening', säger Bengt Martin på bokens första sida. Men vad gör det, när resultatet blir så levande?

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skådespelare från Stockholm. Han gjorde sig framför allt känd för sin barnbokstrilogi om Stockholmsområdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone