Jump to content
Cover for Låt hönsen sova!
Isbn: 978-87-2694-018-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: November 2021

E-book

Låt hönsen sova!

Ett par renodlade Stockholmare bestämmer sig för att köpa stuga i de östgötska skogarna. Vad är det värsta som kan hända? Hade du frågat Grönkällans närmaste grannar hade de säkert kunnat ge dig svar på tal. Bengt och Målarkompisen, däremot, hade inga tvivel. Där fanns ju vatten i kranen och plommonträd i trädgården. Hur huset egentligen såg ut? Tja, det glömde de faktiskt bort rätt snabbt. Men det var nog bra med den saken.

'Låt hönsen sova!' innehåller Bengt Martins minnen och anteckningar från hans fem år vid knekttorpet Grönkällan i Kimstad socken. Där får han lära sig om pollinerande insekter, klotblixtar och hur många mostrar det egentligen finns som vill bli av med möblerna på vinden. Resultatet är en bok som är lika underhållande för den inbitna stadsbon som för bonden på landet – om än, kanske, av olika anledningar!

Bengt Martin (1933-2010) var en svensk författare och skådespelare från Stockholm. Han gjorde sig framför allt känd för sin barnbokstrilogi om Stockholmsområdet Sibirien, samt en trilogi om att vara ung och homosexuell i 1960-talets Sverige.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone