Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alex och det magiska skottet
Isbn: 978-91-7987-434-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Alex och det magiska skottet

Alex har nu kontrakt med Malmö FF, och hans dröm är att få spela fotboll för Sverige. När han får åka till Bosön för att delta i en landslagsuttagning verkar drömmen slå in. Men dagarna innan han ska åka händer något med hans magiska tröja. En riktig katastrof. Vad ska hända nu? Är allt över eller finns det fortfarande en chans att få spela med de allra bästa?

Alex drömde om att få spela viktiga matcher med sitt lag. Men han var inte bra nog, och blev aldrig uttagen. Då tog hans farmor fram en gammal fotbollströja, som enligt henne skulle vara magisk. Alex trodde inte på henne, men när han som avbytare fick hoppa in i en viktig match tog han ändå på sig tröjan. Och plötsligt spelade han bättre än någonsin. Hade farmor rätt – var tröjan magisk? 

Detta är tredje boken i serien om Alex och hans magiska fotbollströja. Det är massor av fotboll, matcher, vänskap och familjeliv. Och så kanske lite magi … Ett måste för fotbollsintresserade läsare i slukaråldern.

Böckerna om Alex är skrivna av Martin Palmqvist, författare och mattelärare. Han skriver också böcker för vuxna, och då ihop med sin partner Johanna. De har skrivit flera deckare tillsammans.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone