Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv
Isbn: 978-87-2678-053-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik IT & teknik Humaniora
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Sven Rollenhagen
Length: 4 timmar 34 minuter

Ljudbok

Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv

Nästan alla gör det. Planlöst scrollar igenom sina flöden på sociala medier. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Utan att du egentligen har något mål med ditt handlande, rör sig fingrarna automatiskt över skärmen, och innehåll med allt från selfies till memes flimrar förbi i en hiskelig fart. Hur kommer det sig egentligen att skärmen ibland tycks vara viktigare än att lyfta blicken och närvara i det verkliga livet? Och vad innebär det att allt fler förvandlats till så kallade scrollzombies?

I 'Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv' tar Sven Rollenhagen avstamp i den lavinartade användningen av sociala medier, och hur det påverkar människan såväl psykiskt som fysiskt. Paddnacke, sms-tumme och ökad psykisk ohälsa bland unga är några av de effekter som rapporterats. Även abstinensliknande besvär som kan liknas de man får vid andra former av beroenden. Men, är vi verkligen beroende? Och hur kan vi i så fall bli botade?

Sven Rollenhagen är socionom och specialist inom digitala missbruk. Han arbetar som rådgivare och föreläsare inom ämnet och har tidigare skrivit böckerna Datorspelsberoende (2013) och Mobikett (2015).

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone