Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Verklighetsglappet : Att hantera sina krav och förväntningar
Isbn: 978-91-2782-880-3
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Verklighetsglappet : Att hantera sina krav och förväntningar

"Att vara nöjd" är något som i många sammanhang diskvalificerar oss som värdefulla medborgare. Snarare bör man profilera sig som "hungrig". Vi ska sträva efter mer och bättre, sätta upp nya mål och ha en ständigt brinnande utvecklingsiver. Men självklart får man vara nöjd! Det är en ynnest att tycka att man lever ett bra liv och man behöver inte utvecklas hela tiden. Samtidigt består tillvaron sällan i den form som är just nu, vare sig man vill det eller inte. Med en viss beredskap för livets svängningar finns ökad möjlighet att anpassa sig till omständigheter som man inte kan styra över.

Att inte komma in på en efterlängtad utbildning. Att tacka ja till en befordran för att man "borde göra karriär", trots att det inte går ihop med livet i övrigt - eller tacka nej till drömjobbet av rädsla för att inte leva upp till förväntningarna. Att svajpa vidare i dejtingappen i ständig jakt på någon bättre - eller aldrig våga öppna den. Drömmar och mål ger tillvaron nerv, men kan även bli till tärande kravbeställningar eller paralysera oss i fruktan för att misslyckas. Verklighetsglappet handlar om att kunna och våga se både livet och sina förmågor som de är. Att varken sträva mot en omöjlig idealbild eller ge upp realistiska framtidsplaner i förtid, att varken över - eller underskatta sin kapacitet.

Psykologen Åsa Kruse hjälper dig att kartlägga vilka förväntningar och jämförelser som ställer till det för dig - och ger dig verktyg för att leva i större samklang med just din verklighet.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone