Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bleke Karl
Isbn: 978-91-7987-279-3
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: december 2020

E-bok

Bleke Karl

Linnea och Bella träffas som vanligt efter skolan. De sitter på Linneas rum och kollar på YouTube. Linnea älskar klipp med gulliga djur, medan Bella gärna vill bli skrämd. Men när hon ser ett läskigt klipp en gång för mycket blir det läskiga verklighet. Inget blir sig likt efter det ...

Helena Dahlgren älskar att skrämmas och nu får hon chansen att skrämma Nypons läsare med den första boken i en serie skräckböcker, som alla utspelar sig på nätet och i sociala medier. I den här berättelsen har hon låtit sig inspireras av den moderna myten om Slender man. Helena är skräckexpert, men också författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen. Bleke Karl är hennes första lättlästa skräckberättelse.


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone