Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Makten och härligheten
Isbn: 978-91-7499-793-4
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2020

E-bok

Makten och härligheten

»Graham Greenes stora mästerverk.« John Updike, The New York Review of Books

Mexiko, 1930-tal. Efter revolutionen råder starka antiklerikala stämningar och i delstater som Tabasco är religionen i princip förbjuden. Kyrkorna är stängda eller nedbrända, präster jagas av polis, militär och paramilitär. En av de sista i området som inte gett upp befinner sig på flykt från by till by, till fots eller på åsna. Över floder, förbi berg, genom skogar och vidsträckta fält. Hela tiden hack i häl rider den repressiva makten, ledd av en nitisk polislöjtnant som inte drar sig för att ta gisslan i de byar där prästen ryktas ha befunnit sig, och utan betänkligheter avrätta dem som envist håller munnen stängd.
Övertygelse och tvivel, ideal och krass, våldsam verklighet. I Makten och härligheten finns alla Graham Greenes stora teman; mot bakgrund av ett kargt landskap suddas gränserna mellan god och ond ut, och gråzonernas drama växer.
I svensk översättning av Erik Lindegren och med ett nyskrivet förord av författaren och kritikern Niklas Wahllöf.

GRAHAM GREENE [1904-1991] var en brittisk författare. Han verkade bland annat som journalist och filmkritiker och levde ett kringflackande liv. Under andra världskriget var han agent för MI6 i Afrika. Makten och härligheten [1940] utsågs av tidskriften Time till en av de hundra bästa engelskspråkiga romanerna. Makten och härligheten är den fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Graham Greene.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone