Jump to content
Cover for Den anständige massmördaren
Isbn: 978-91-8928-127-1
Publisher: Bookea
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2020
Narrator: Sebastian Karlsson
Length: 12 hours 55 minutes

Audiobook

Den anständige massmördaren

En berömd svensk industriman försvinner spårlöst från en semesterö utanför Norrlandskusten. Hans hus står övergivet medan posten fortsätter att komma till den lilla lanthandeln i hamnen.

Marit Sköld är en ung journalist som nyss har blivit av med sitt jobb på lokaltidningen. Hennes kärlek till pojkvännen håller inte för påfrestningarna. Hon vill flytta söderut men han vägrar. På semesterön där de ska försöka reda ut sitt förhållande får de höra ett rykte; strax före försvinnandet ska industrimannen ha utsatts för ett mordförsök. Marit ser en chans att reparera sin illa tilltygade självrespekt.

Spåren leder till ett teplantage i södra Indien, där arbetare blir sjuka och avlider under mystiska omständigheter. Medan likbålen brinner i avlägsna bergsbyar upptäcker Marit Sköld hur rollerna kastas om. Det är inte hon som jagar ett avslöjande. Avslöjandet jagar henne. Ska hon fly och förakta sig själv resten av livet? Ska hon finna svar på sina frågor och till vilket pris?

Den anständige massmördaren är en spänningsroman om manipulation och hänsynslöshet i skuggan av alla högstämda tal om en grönare värld.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone