Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Extremisten
Isbn: 978-91-8527-966-1
Förlag: Offside Press
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juli 2020

E-bok

Extremisten

Tidigt en morgon 2009 gjorde Auschwitz säkerhetsvakter en makaber upptäckt: den fem meter långa och 40 kilo tunga smides­skylten »Arbeit macht frei« var borta. Portalsymbolen för nazismens ondska hade slitits bort från ingången till den plats där miljontals människor utsatts för historiens mest avskyvärda brott.
Knappt fyra månader senare ledsagade svenska poliser en handfängslad 34-åring till ett polskt militärflygplan. Den gripne var Anders Högström, en avhoppad nazistledare och antirasistisk frontfigur som hyllats i Globen av den svenska artisteliten och i??åratal turnerat runt med Palmepristagaren Björn Fries. Utöver att vara hjärnan bakom Auschwitzkuppen misstänktes han nu för att ingå i ett globalt högerextremt terrornätverk.
I Extremisten berättar Anders Högström för första gången om hela sitt turbulenta liv. Det är en historia om våld, lögner och svek, men även om en längtan efter gemenskap och en Gud värd att tro på. Boken skildrar också den moderna svenska höger­extremismens framväxt under rasistmordens 1990-tal – och de starka motkrafter som mobiliserades av både ­myndigheter och enskilda människor.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone