Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När jag vågar
Isbn: 978-91-7825-532-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: april 2020
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 25 minuter

Ljudbok

När jag vågar

Danne är kär i Katja. Men när de ses i skolan får han inte fram ett ord – det känns som om han ska svimma eller dö. Han måste vara fegast i världen. Så en dag får Danne ett brev i sitt skåp. "Det här är en skattjakt. Följ ledtrådarna", står det. Någon utmanar honom att gå in i en arg tants trädgård, att klättra upp på skolans tak, att gå på en fest … Är det hela bara ett skämt för att bevisa hur feg Danne är? Eller ska han anta utmaningen?

När jag vågar är en vardagsnära och humoristisk berättelse om att vara pirrigt kär, men inte veta hur man ska närma sig den man är kär i. Och om att få oväntad hjälp att hitta modet att följa sitt hjärta. Med säker tonträff skriver Elin Säfström om den första förälskelsen och pirret och oron som kommer med den. En varm och originell historia om att ha fjärilar i magen och att utmana sina rädslor.

Elin Säfström gjorde en uppmärksammad debut 2016 med den första delen i en fantasytrilogi för ungdomar. Hon är programmerare till yrket, men har ett stort språkintresse och hon har studerat många olika språk. Hon bor i Stockholm med man och barn. "När jag vågar" är hennes debut som lättlästförfattare.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone