Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Syftet
Isbn: 978-91-8894-953-0
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Syftet

Varför handlar vi människor ofta från rädsla? Varför fruktar vi verkligheten? Är det för att vi inte har tro? På oss själva, eller varandra? Även i trygga Sverige där vi har lite att förlora vågar vi inte bryta ut ur jantelagen eller andra sociala konstruktioner. Likt den invandrar hederskultur som förtryckt berättaren i boken, återfinner hon igen liknande normer i det svenska systemet. Tillrättavisad av dessa, är man även här ängslig att bli utfrusen om man tänker utanför kanterna. Man nöjer sig i den otrygga tryggheten oviss om framtiden. Att vara sig själv och bryta mönstret är ett socialt självmordsförsök resonerar man.

Resonemanget är inte bara själva rädslan som håller en fången i systemet utan också en lögn som vi utövar på oss själva. När berättaren följer sitt kall bryter hon ned dessa psykologiska mönstren. I äventyret hon tar sig an, ifrågasätts allt hon lärt sig. Vi följer med bortom rädslan där en oväntad positiv frigörelse blir följden, men det är i de mörkaste och ensammastelivsvägarna hon valt det blir klart om att hon inte alls vart ensam.

Föräldraskapet som plötsligt hamnat i vägen är långt från den vanligaste sorten. Särskilt jämfört med föregående festligt livsstil som nyutexaminerad aspirant i modebranschen. Värderingar, tro och planer förvandlas till livs syften och drivkraften till ännu högre mål. Skildrande sorg, humor, kärlek, mod, svek och uppo ringar detaljeras kloka insikter baserade på verkliga händelser. Igenkännliga frågor beaktas att lära av till egna vägval i vår moderna värld som egentligen är omodern. På tal om mode, mod och modernitet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone