Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Valda noveller
Isbn: 978-87-2621-629-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller Historia Romantik
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Valda noveller

För ett sekel sedan var USA i ständig förändring. Människor kom till landet från världens alla hörn, och städer expandera i en rasande takt. Denna skälvande tid beskrivs av O. Henry i dessa noveller, som bland annat utspelar sig i miljonstaden, eller myrstacken som den ibland kallades, New York.

Vi får följa två flickor, Lou och Nancy, som flyr fattigdomen och hungern på landsbygden för att söka lyckan i New York. I en annan novell närmar sig miljonären Blinkers ett raseriutbrott på grund av försenat pappersarbete. Nu måste han ju åka nattåg till sitt landställe, och rakkniven har han förlorat i packningen.

Vi möter också Masie, som arbetar på en avdelning som säljer herrhandskar i ett stort varuhus i New York. Masie är väldigt vacker, och hade lyckats bemästra butiksflickornas hemlighetsfulla leende. Plötsligt en dag har hon en stilig ung miljonär på andra sidan disken, som inte kan slita ögonen från henne.

O. Henry (1862-1910) var en amerikansk författare som gjorde sig känd för sina noveller, som håller läsaren på tårna ända till slutet. O. Henry var en pseudonym för William Sydney Porter.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone