Jump to content
Cover for Dödsspiralen
Isbn: 978-91-7829-483-1
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2019
Narrator: Rachel Mohlin
Length: 11 hours 7 minutes

Audiobook

Dödsspiralen

Det unga konståkningslöftet, Noora Nieminen, hittas död i bagageutrymmet på en bil, misshandlad till döds med sina egna skridskor. Maria Kallio dras in i ett fall som berör hennes närmaste chef, Jyrki Taskinen, på ett mer personligt plan eftersom offret var en nära vän till hans dotter. Spåren leder tillbaka till en uppvisning några veckor tidigare. Vad var det egentligen som hände då? Råkade Noora höra något hon inte borde ha gjort? Och vem är mannen som förföljer hennes familj?

Trycket på polisen Maria ökar i takt med att tiden krymper – inom två månader ska hon föda sitt första barn och innan dess måste hon lösa det komplicerade fallet. 

”Dödsspiralen” är den andra, fristående delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. En intelligent hanterad mordgåta, med överraskande upplösning. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1997) 

Original edition published by Tammi 

Swedish translation copyright © Marjut Hökfelt (2003)

Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone