Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hans tre sommarbrudar
Isbn: 978-87-2619-245-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Hans tre sommarbrudar

Målaren Bengt Alfson njuter av sommaren i sin vackra skärgårdsstuga. Men han saknar sällskap. För att lösa detta sätter han in en annons i tidningen, och får napp. Först kommer den unga, vackra Lisa till ön. Hon flyr från sin tråkiga vardag som stenograf och njuter av skärgårdslivet. Men när hon återgår till sitt arbete blir Bengt ensam igen. Han sätter in en ny annons, som är omgjord för att Lisa inte ska känna igen den. Snart kommer den vackra Magda till ön, med norrländska rötter och och ett sydländskt temperament.

Berättelsen om Bengt Alfsons vackra sommarbrudar är en av alla de noveller vi får läsa i denna samling av Artur Möller. Få kan beskriva det tidiga 1900-talets borgerliga miljö som Möller, som med humor och ibland en dos tragik målar ett levande porträtt av ett Stockholm i en svunnen tid, och de människor som rörde sig i staden.

Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt från kåserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin själfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik träffsäkerhet den borgerliga miljö som han själv levde i.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone