Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bo Karman : Livets penseldrag - En målares väg
Isbn: 978-91-8914-810-9
Förlag: Kanger förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Bo Karman : Livets penseldrag - En målares väg

Bo Karman var konstnären och mångsysslaren som gick från enkla förhållanden i en arbetarfamilj i Gävle till att bli en självlärd, oerhört skicklig, kreativ konstnär och specialist på ådring och marmorering samt dekorations- och illusionsmåleri.

1985 vigdes Bo och Helle, och det är genom Helles ögon vi i denna bok får en inblick i deras liv tillsammans. Vi får följa en konstnärs väg genom livet och fascineras av den fantastiska produktivitet, kreativitet och hantverksskicklighet Bo besitter, och hur Bo och Helle hela vägen stöttar varandra i arbetet och i vardagen.

Boken är rikt illustrerad med bilder på Bo Karmans verk och fotografier från Bos och Helles händelserika liv tillsammans i Sverige och Spanien.

Bo var en oerhört duktig yrkesman som visste allt om färger och måleri, som konstnär gick han sina egna vägar. Auktoritetstro låg inte för honom – han ville träffa sina egna val. Man kan kalla honom en existentialist i jordnära bemärkelse, en existentialist som stod med båda fötterna i BAUHAUS och dess betonande av solitt yrkeskunnande som bas för konstnärlig verksamhet.

Bo var målare – hantverkare och konstnär i ett – samt en Herrans massa andra saker såsom akademiker, pedagog och politiker. Vårt liv tillsammans blev stormigt, lugnt, okonventionellt, svårt och underbart på en och samma gång.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone