Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Modern
Isbn: 978-91-7545-891-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2019
Uppläsare: Marie Richardson
Length: 7 timmar 2 minuter

Ljudbok

Modern

Gertraud lever i ett harmoniskt äktenskap med Nils skräddare. Hennes vardag är fylld med arbete och omsorger om hemmet och barnen. Hon lever tätt tillsammans med sin svärmor och sina svägerskor, en tillvaro som inte är utan konflikter.

När Dackefejden går genom Småland berör den även Gertrauds familj. Bror står mot bror, vänner sviker varandra. Kung Gustav straffar alla upprorsmän med döden. Gertraud själv står på torget och ser sin brorson halshuggas.

Trots oron i omvärlden finner Gertraud glädje genom att träffa sin väninna Hannele, och när hon i all hemlighet broderar på sitt altarhänge. Hannele lever i ett olyckligt äktenskap med Måns Vågmästare och Gertraud försöker ge henne tröst och stöd, ända till den dag då Hannele sviker Gertrauds förtroende. Ändå blir det till sist Hannele som ger Gertraud den tredje pärlan till Jungfruns krona.

Fem pärlor till jungfruns krona är en historisk romanserie om kvinnors liv och möjligheter att råda över sitt eget liv. Modern är den tredje, fristående delen.
Maria Gustavsdotter ger som alltid liv åt historien, den här gången svenskt 1500-tal. Med stor sakkunskap och inlevelse förs läsaren med till myllrande gatuliv, bedårande broderier och rykande eldstäder. Mycket var annorlunda men vissa saker förändras aldrig – vänskap och avund, kärlek och avsky, föräldraskap och oron för sina barn.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone