Jump to content
Cover for Mörka vägar
Isbn: 978-91-6378-827-7
Publisher: Vulkan Bokförlag
Category:
Novels
Accessible since: August 2015

E-book

Mörka vägar

En svensk medborgare misstänks för att ha deltagit i massakrer på tiotusentals människor i Rwanda 1994. Under våren 2014 inleder därför Västmanlands tingsrätt Sveriges första folkmordsrättegång.

På en ö utanför Västerås hittas en man brutalt mördad och allting tyder på att det är samme man som är misstänkt för folkmorden.
Handlar mannens död möjligen om hämnd för hans brottsliga gärningar i Afrika för över tjugo år sedan, eller har mordet en helt annan innebörd?
Kriminalpolisassistent Amanda Colt har lämnat Malmö, flyttar in i sin nya lägenhet i Västerås. Hon och de övriga kriminalarna inser snart att mordet ute på ön inte bara är brutalt. Dessvärre verkar det vara det första mordet i en serie... där mördaren använder sig av ett alldeles speciellt mordvapen.

Peter Lood arbetar till vardags som konsult inom management hos Trafikverket i Stockholm. Lood har i grunden en utbildning till maskiningenjör. Kriminalromanen Mörka vägar är Loods andra roman.

Lysande spår är Loods debut, den första av fyra i "Infrastrukturserien" där varje bok kretsar kring ett av de fyra transportslagen: järnväg, väg, sjöfart och flyg.
I Lysande spår får Colt tillsammans med sitt kriminalteam i Malmö i uppdrag att utreda ett antal mord som visar sig ha en koppling till järnvägstrafik och en lokverkstad.

Lood skriver med ett driv i berättande som suger in läsaren. Intressanta miljöer och karaktärer. Spännande intrig. Sammantaget gör Lood med Lysande spår en stilsäker debut som lovar mer. Man vill gärna följa Amanda Colt i nästa bok.
BTJ, Lektör Henric Ahlgren, BTJ-häfte: 1411932Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone