Jump to content
Cover for Ingmarssönerna
Isbn: 978-91-7639-002-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Historic facsimile Romance
Accessible since: August 2014
Narrator: Anders Wahlén
Length: 1 hour 16 minutes

Audiobook

Ingmarssönerna

Ingmar och Britas relation präglas mestadels av motstånd och konflikter. Hennes ovilja att gifta sig komplicerar saker och ting, och när de plötsligt väntar barn tar händelserna en mörk vändning. I det ögonblick barnet föds tar Brita dess liv. Trots att hon snart hamnar bakom lås och bom, kan Ingmar inte frigöra sig från tankarna på henne. Förtjänar hon en ny chans, eller bör han gå vidare med sitt liv?

”Ingmarssönerna” skrevs ursprungligen 1901 och utgör inledningen till Selma Lagerlöfs hyllade roman ”Jerusalem”. Genom Ingmars ögon får vi inte bara en glimt av komplexa relationer, utan även av den svenska landsbygden på 1800-talet. En klassisk berättelse om kärlek, svek och hopp som fortfarande berör och engagerar läsare mer än ett sekel senare.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone