Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Detta är verkligheten - Världar utan gräns
Isbn: 978-91-8657-103-0
Förlag: Flying Bird Produktion
Kategori:
Romaner Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Bertil Mårtensson
Length: 7 timmar 48 minuter

Ljudbok

Detta är verkligheten - Världar utan gräns

Carli hukar i mörkret utanför det magnifika slottet i det ondskefulla Kamwarlu. Några timmar senare flyr han och prinsessan Denée med hjälp av den gåtfulla varelsen Ferd upp genom Marmerbergen i hopp att finna en genväg till hennes hemland, det mer idylliska bergsriket Denetah. På ytan är han en ung adelsman från det avlägsna Kathir, men inom sig har han en annan identitet som agent för den mystiska Centralen. Han är ingen vanlig hjälte som blivit förälskad i en prinsessa, utan han är här på ett uppdrag, ett uppdrag av många andra, men som ändå inte kommer att bli som något annat. När han slutligen måste skiljas från Denée och återvända till Centralen för att aldrig kunna återvända, ställs allting på sin spets, och han ställs inför det mest avgörande problem man kan tänka sig. Kan man verkligen besluta sig för vilken verklighet man ska leva i? Har han bara gått vilse i ett framtida mycket realistiskt drömuppfyllande dataspel, eller har han kommit på en radikalt ny filosofisk sanning? Är verkligheten bara en virtualitet?

Boken är översatt till flera språk och belönad med Eurocon-priset.

”För denna roman har den egenskapen att den håller så fint ihop och att den når djupare och djupare in i sin problematik allteftersom den fortskrider. Och det som från början såg ut som sagoberättelse och som i fortsättningen fick karaktären av ett akademiskt problem blir till slut en fjättrande fråga som angår varje läsare. Det är styvt gjort.” (Göran Zachrison, SDS)

Det finns en påfallande lätthet och rörlighet i Bertil Mårtenssons sätt att skriva och berätta.” (Lars-Olof Franzén, DN)

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone