Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Azincourt
Isbn: 978-91-8661-550-5
Förlag: HörOpp!
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Torsten Wahlund
Length: 15 timmar 15 minuter

Ljudbok

Azincourt

Slaget vid Azincourt är ett av världens mest berömda slag. En liten sjuk och hungrig armés seger över en fem gånger större ­ fiende. Kung Henrik V beslutar att anfalla Frankrike för att hävda sin rätt som kung, men lider ett massivt nederlag i Harfleur. Trots detta tar han sin svårt sargade här vidare mot ett till synes oundvikligt nederlag. Den 25 oktober 1415 står hans 6 000 män öga mot öga med 30 000 franska soldater i Azincourt.

Vi får följa den råa sanningen om medeltida krigsföring i all dess chockerande brutalitet, smuts och äckel genom ögonen på bågskytten Nicholas Hook. Han har tidigare varit legosoldat i franska armén, men vid hemkomsten till England blir han, istället för dödad pga sitt svek mot hemlandet, upptäckt och värvad av kung Henrik V. Hooks enorma skicklighet med bågen kommer snart till användning igen. Bågskyttarna kom att spela en avgörande roll för utgången av detta fasansfulla blodbad.

Bernard Cornwell är en av världens största författare i disciplinen historiska spänningsromaner. Hans böcker har översatts till 20 språk och sålt i över 20 miljoner exemplar. Slaget är även förevigat av William Shakespeare i pjäsen Henrik V.

The greatest writer of historical adventures today Washington Post

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone