Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svenska frimureriets historia
Isbn: 978-91-2712-685-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Svenska frimureriets historia

Vad är frimureri? När och var uppkom frimureriet? Finns det olika frimuraresystem? Varför har frimureriet förbjudits i vissa länder? Ha murare och frimurare haft något gemensamt eller är det blott en tillfällig namnlikhet?

Se där några frågor, som behandlas i föreliggande arbete. Författaren sysselsätter sig speciellt med den svenska frimurareordens mål och system, dess organisation och ledare, dess heraldik, dess förhållande till utländska frimnraresamfund etc. Ordens filantropiska verksamhet, som står i en sådan bjärt kontrast till det makabra ryktessmideriet kring dess organisation och verksamhet, är en annan fråga som upptas till behandling. I bokens senare avsnitt skildras bl. a. Carl XIII:s orden och de moderna riddarordnarna. Detta är det första arbete i Sverige, som ger en allmän historisk skildring av den Svenska Frimurare Orden. Med sina talrika illustrationer och sin sakliga och objektiva framställning är det lika värdefullt för frimurarna själva som för den stora allmänheten.

"Magnus Kinnanders verk fyller en verklig lucka. Hans bok ger en koncis skildring av frimureriets uppkomst i Europa. Dessa historiska översikter ha sitt intresse för den stora allmänheten, främst kanske genom att skingra en del missuppfattningar och fördomar, som ännu förekomma i ämnet." Östgöta-Correspondenten.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone