Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vågen (lättläst)
Isbn: 978-91-7949-664-7
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Romaner Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 1 timme 6 minuter

Ljudbok

Vågen (lättläst)

Under en historielektion på en gymnasieskola får eleverna se en film om andra världskriget och förintelsen. Efteråt är eleverna chockade och förstår inte hur det kan komma sig att det tyska folket inte ifrågasatte eller stoppade Hitler. Den ambitiösa läraren Ben Ross bestämmer sig för att göra ett experiment med eleverna för att få dem att förstå hur grupptryck och en stark ledare kan få de flesta att sluta tänka själva.

Vågen är baserad på en verklig händelse. I Kalifornien 1967 gjorde en gymnasielärare ett experiment med en klass för att illustrera hur fascism fungerar. Händelsen har skildrats i både filmer och teve-serier, och berättelsen är ständigt aktuell.

Författaren heter egentligen Todd Strasser, och han har skrivit många böcker för barn och unga. Morton Rhue är hans pseudonym. 1981 tilldelades han Massachusetts Book Award for Children's/Young Adult literature för Vågen.

Boken finns även som e-bok och som ljudbok.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. Viljas böcker är indelade i sex nivåer, XS-XXL. Vågen ligger på nivå L.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone