Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Strandbyggaröden 1 Den svenska jorden
Isbn: 978-87-2841-636-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Strandbyggaröden 1 Den svenska jorden

Faste Strandberg växer upp som bondson på gården Fastböle. Ur den traditionella synvinkeln bör han stanna kvar på gården, bli bonde och ta över kulturarvet från hans far. Men Faste drömmer om att studera botanik i Helsingfors. Han klyvs mellan sin vilja att bli fri från livet han föddes in i, och kärleken och bandet han har till gårdslivet. Bara några år tidigare var det intellektuella livet oåtkomligt för en bondeson men nu, i en industrialiserad värld med en folkskola som öppnat dörrarna för andra vägar i livet, måste han ta chansen. Väl i Helsingfors fortsätter dock klyftan mellan natur och kultur att växa. Faste funderar över om han gjort rätt väl. Är människan verkligen ämnad att slitas från sitt arv för att ersätta det med ett högmodigt stadsliv som inkräktar på det gamla bygdelivet?

Strandbyggaröden

Bokserien Strandbyggaröden finns i tre volymer. I dessa belyser Arvid Mörne finlandssvenska samhälleliga problem. Så som flykten från jordbrukslivet och det växande industriella samhället.

Den finlandssvenske diktaren Arvid Mörne levde mellan åren 1876–1946. Han var främst poet men arbetade även som journalist, prosaist och folkhögskolelärare. Mörne hade ett stort intresse för politiska rörelser vilket ofta speglades i hans många verk. Han nominerades till nobelpriset i litteratur fyra gånger.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone