Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Röster som tystnat: En historia om några av de otaliga människor vars röster nu tystnat. Den norrländska byn Bodberg och familjen som grundade den.
Isbn: 978-91-7569-618-8
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2016

E-bok

Röster som tystnat: En historia om några av de otaliga människor vars röster nu tystnat. Den norrländska byn Bodberg och familjen som grundade den.

Eskil Gimerus gör som 90-åring sin bokdebut i ett ämne som ligger närmast hans hjärta. Byn Bodberg i Norsjö, Västerbotten, där han växte upp och de människor och livsvillkor som fanns i början av 1900-talet. De historier som berättats och upplevts finns här återberättade i både roliga och dramatiska minnen. Familjen som har det största utrymmet har också en dramatik som Eskil odramatiskt återger. Boken ämnar att visa de förändringar som skett   i förutsättningar  och vardagslivet.  Berättelsen utgår från den egna famlijen och leder så småningom in i ett släktträd som mynnar ut i Bodbergs grundare och familjerna i byn Bodberg.

Eskil Gimerus gör i denna bok sin debut som 90-åring. Eskil har levande nedtecknat sina upplevda minnen och historier som berättats i glesbygdsmiljö. Uppvuxen i den västerbottniska berättartraditionen har Eskil en historetalang som visar sig här i pränt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone