Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hjälp! Eld och lågor!
Isbn: 978-91-6389-314-8
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: maj 2016

E-bok

Hjälp! Eld och lågor!

Det bjuds på både igenkänning och dramatik i den lättlästa Hjälp!-serien. När en liten hund skadar tassen på krossat glas bestämmer sig barnen för att städa i parken. En bra och viktig sak att göra tillsammans. Men vårsolen skiner på det torra gräset och en mysig picknick- och städdag slutar nästan i katastrof. Än en gång har barnens favoritförfattare, Jo Salmson, skrivit en spännande historia om barnen i en lågstadieklass och deras vardag.

Bokens huvudperson vill gärna ha en egen hund och ser nu en möjlighet att vinna mammas förtroende genom att ordna med parkstädning. Det är ju farligt om andra hundar eller djur skadar sig. Kompisarna ställer upp och hjälper till - både med städning och fika! Men allt tar en allvarlig vändning när det börjar brinna i gräset. Hur kunde det gå så fel? Och vems var felet? När brandkåren släckt branden väntar ännu en överraskning för kompisarna. Nu är det fler som blivit eld och lågor!

Jo Salmson lyckas med få ord förmedla starka känslor och i Jimmy Wallins innehållsrika bilder ser man de små nyanserna. I berättelserna är kompisarna och skolan det viktiga och ofta händer något besvärligt som blir ett dilemma för de inblandade. Känslor som avundsjuka, otrygghet och osäkerhet känner alla igen. Det här är lättläst och angeläget.

I den omtyckta och kritikerrosade "Hjälp!-serien" har hittills utkommit: Hjälp! Jag gjorde illa Linn, Hjälp! Jag tappar bort en hund, Hjälp! Jag hittar ett fusk, Hjälp! Var är skatten? och Hjälp! Ett spökhus!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone